Den lille side til psykoanalysen

Links til psykoanalyse

Links til sider om psykoanalyse og debatartikler 

Engelsk 

Lacan i Irland er en hjemmeside, hvor du blandt meget andet kan finde Lacans seminarer og andre udgivelser.

The Letter. Irisch Journal for Lacanien Psychoanalyse.

Center for freudiansk analyse og forskning – London. En arbejdssammenhæng for freudiansk og laciansk psykoanalyse m.m.

Lacan i USA. Her finder ud artikler, blog, videoer, nyhedsbrev m.m. 

Tysk

Psykoanalytisk bibliotek Berlin er en laciansk arbejdssammenhæng.

Dansk

Tidsskriftet Drift – dansk tidsskrift for laciansk psykoanalyse. Her finder du både oversættelser af Lacan og Freud, andre psykoanalytiker både danske og franske.

Freuds Agora som er en arbejdssammenhæng for laciansk psykoanalyse. Der udgives også analytiske tekster, samt oversættelser.

Tutti-Nova en kollegas hjemmeside som er opbygget på en række sprog; dansk, russisk, fransk, tysk, kinesisk, spansk. Desuden er der links til en række psykoanalytiske sammenhænge verden over.

Film om J. Lacan på YouTube

Debatartikler

At spilde den andens liv. Hvorfor er det så let at få nogen til at bruge utrolige mængder energi på at forholde sig til meningsløs chikane? Læs indlæget fra Information den 27 marts her

Interview med Søren Ulrik Thomsen om blandt andet psykoanalyse og dennes vigtighed i kulturen og hans egen erfaring med den.

I Terorien en podcarst serie. En serie for dig der har tid til eftertanke:

“Hver dag kunne der laves en ny teori, der var værd at tænke over. Der opstår små brud og forskydninger i samtaler og skrifter og værker, som ikke altid samles op, men som rummer sandheder, der kunne få os til at se verden på en ny måde. Måske endda lave vores liv om. ”I teorien” handler om at samle disse indbrud op og lytte til det, der allerede er blevet tænkt, men som ingen endnu har hørt. Kan man være ensom uden at vide det? Er det umuligt at komme for sent? Hvor mange gange fødes vi? Vi åbner døren til de rum, sådanne spørgsmål møblerer.

”I teorien” er en serie af samtaler mellem Anders Ruby, Brian Benjamin Hansen og Henrik Jøker Bjerre, der alle er medlemmer af Institut for Vild Analyse. Samtalerne foregår i rum, der summer af tale, og undersøger hver gang en tanke eller en teori, som kan forekomme at være stukket af fra sproget.” Kopi fra Acast

Klinikhjemmeside Jane Bykær Psykoterapi Odense.

GÅ IKKE GLIP AF DETTE!

Abonnér på vores nyhedsbrev